divendres, 29 de febrer del 2008

SENYORS POLÍTICS




"Vosaltres, senyors polítics, no esteu obligats a ser grans homes, ni a ser savis i perfectes en els vostres deures, però, tanmateix, si que esteu obligats a ser honrats"

Un home ja és "quelcom cosa" quan es sap que es pot confiar amb ell; que quan diu saber quelcom, ho sap, que quan promet realitzar quelcom, ho pot fer i ho fa, en conseqüència eixa seguretat s'esdevé en un passaport que atrau l'estimació i la confiança de tothom cap aquestes persones inspirades per un cor noble. De veres que vosaltres, senyors polítics, sou així? Sou vosaltres homes rectes i enèrgics que inspiren confiança?


Però la gent es pregunta on estan les virtuts, la sinceritat, l'honestedat, la integritat i la justícia.
I la mateixa gent es respòn: fins aquí hem arribat gràcies a polítics corruptes, infatuats per l'esperit del partit i depravats, perquè ha arribat el moment en que l'obediència, la virtut, la lleialtat, l'ordre, l'honor i la justícia deixen vorer als homes de be un raig de llum d'esperança que es fa present a través de l'obscur habitacle d'un obligat exili.


No condemnareu al poble!


Perquè el poble vol unir altra vegada la bondat i la saviesa.


Perquè el poble és pobre i vol continuar així, noble, viril, honrat i digne, doncs ja te l'exemple de les riqueses i la seua relació amb la corrupció.


Perquè el poble no té necessitats d'enriquir-se com vosaltres, ni d'adular i llagotejar a ningú, ni d'arrossegar-se ni cap baixúrria semblant.


Perquè el poble no vol el lucre sinó ser ric en esperit, ni vol una alta posició social, sinó elevar el seu honor, ni vol ser més intel.ligent sinó més virtuós, ni vol ser més poderós i influent, sinó més verídic, recte i honrat.


Perquè el poble, senyors polítics, no persegueix un model de nació moderna, capdavantera i progressista per damunt de tot, sinó que busca l'antiga pau, concòrdia, harmonia, treball i amor, vetustes virtuts plenes de puresa i veritat que mai podran ser tacades per la protèrvia.


Perquè al poble, senyors polítics, afortunadament no el representen vostés, sinó que obligadament la ciutadania intenta buscar dignes representants que conduisquen el país i fins ara encara no s'ha aconseguit i molt probablement mai s'aconseguisca mentre els nostres joves isquen de les universitats sense una educació espiritual i vertadera.


Mentre tant, el poble continuarà buscant i molta gent caurà en les vostres temptacions "populars".