divendres, 23 de maig del 2008

MÉS INCOM-PP-ETÈNCIA




El Govern de la Generalitat no deixa mai de sorprendre’m. No, no és una fascinació per l’esplèndid i fastuós de les seues obres ocioses i faraòniques, sinó pel dramatisme de les seues calamitoses accions, especialment en aquelles ciutats on governen els socialistes. A la llum de les notícies publicades aquestos darrers dies, una porció dels valencians no podem fer altra cosa que desesperar-nos davant la incompetència i negligència d’un govern amic dels seus deixebles de parròquies populars però déspota amb les feligresies de “curas rojos”, doncs aquestos últims sols reben hòsties institucionals davant les seues reivindicacions.

Al País Valencià, una porció de la seua ciutadania no mai hem entès quin pecat hem comés per ser víctimes de tanta desídia per part del Consell. Tretze anys no han sigut suficients, sinó que, primer Zaplana i ara Camps, continua amb la seua política d’insult i humiliació cap als interessos de molts dels nostres pobles. Demanem respecte, tolerància, cortesia, civisme, educació, però sempre rebem el mateix: incúria.

El pamflet, perdó, el requeriment amb que la Conselleria de la meitat de l’Ambient, Aigua, Urbanisme i Vivenda ha rebut l’Ajuntament de Dénia, és el “súmmum del desencert”, doncs posa en evidència que el govern del PP a “ésta su Comunidad” sols governa pels seus. És que s’ha oblidat que la Generalitat representa a tots els valencians, inclosos els que han votat altres partits? Un President com Camps que sols atén a les reivindicacions dels afins, desacredita els principis de tota finalitat política: el bé comú.

Dénia es mereix, el mateix que qualsevol ciutat valenciana, l’atenció, el suport i la col·laboració del govern autonòmic davant tota gestió d’interès públic, sobretot en aquelles on la Generalitat en te competències. El dit requeriment és ni més ni menys una ordre d’anulació de l’adjudicació del pla urbanístic del futur Teatre i Centre Comercial a Torrecremada on paradoxalment sembla que la Conselleria d’Indústria ha autoritzat el projecte de l’adjudicatària per fer una de les dos obres. Tanmateix, la Conselleria de Vivenda i Territori al·lega que aquesta mateixa empresa adjudicatària s’ha contractat “de mala manera”, que vulnera la “doctrina” del Tribunal Europeu (el mateix Tribunal que està investigant els abusos urbanístics al País Valencià denunciats per més de 15.000 persones i que ja li ha estirat les orelles a la Conselleria), parlen de pésima licitació, d’errors de canvis globals d’àrea, etc, etc... Per què ara, a un any de la seua aprovació plenària durant el qual la conselleria res havia objectat, armen aquest soroll? Aquí no s’aclareix ningú, açò n’és un exemple del desficaci i la ineptitud dels qui controlen les regnes d’aquest País Valencià (i així ens va). La Conselleria te la obligació de col·laborar amb els Ajuntaments per tal de no arribar a aquestes situacions, però clar, aquí estaríem parlant de bona fe i eixa és una virtut humana que la líder del PP a Dénia deu de tindre atrofiada quan a sigut ella la qui ha tocat la trompeta d’alarma i al crit de “a por ellos, oé, oé, oé”…, la mateixa trompeta diu ara que el recent construït trinquet està fora d’ordenació, la mateixa que va sonar a la Plaça del Convent, a la zona peatonal de Baix la Mar, davant el futur Hospital Comarcal, davant el segon Centre de Salut, davant el tercer Institut, davant el Castell, etc, etc… La consigna d’aquestos recitals és: Tut, Tuut, Túuuut... A dinamitar!
Aquesta és la col·laboració que rebem del Consell.

I mentre “nuestra” Generalitat destina 191 milions d’euros per les empreses dedicades a promoure activitats d’oci i altres events plutocràtics, malbarata 12 milions d’euros a per poder retransmetre “divinament” pel Canal 9 la visita del Papa (a banda dels altres més que encara no sabem), destina no sabem a on els 1176 milions d’euros rebuts en els darrers quatre anys del govern Zapatero per a sanitat alhora que les Universitats valencianes estan a un pas de la suspensió de pagaments perquè la Generalitat deu 891 milions d’euros, en tant ocorreix tot açò, el Sr. Ricardo Costa acusa al govern central de passar-se de la ratlla, de ser injust, responsable de rompre el benestar dels valencians per fer oïts sords davant el reclam popular de 500 milions d’euros anuals que li corresponen a una “Comunidad” valenciana que ha incrementat en un milió més els seus habitants. Així, un milió de persones no rep la financiació necessària per a sanitat, educació i dependència…, i eixe milió, per lo vist, l’utilitzen de comodí, o siga, si per exemple, a Dénia (com tantes altres ciutats) hem estat tants anys sense el segon centre de salut que li pertoca (i continuem estant-ho), sense la ampliació de l’hospital, sense guarderies municipals, escoles en barracons, centres de barri, centres de dia, etc, etc, la culpa de tot, de qui és? Dels socialistes! De Zapatero per no haver donat els 500 milions..., des de l’any 2004, Sr. Costa?