dijous, 20 de novembre del 2008

DAVANT LA HUMILIACIÓ CULTURAL




Alguns ciutadans, sobretot aquells que creuen ser els més efervescents i valents en cos i ànima autoproclamant-se pulcres i immaculats hereus de la causa espanyola, manifesten el seu tedi vilipendiant altres llengües i cultures que no toleren de cap manera, tant més quan aquestes viuen dintre el (seu?) territori anomenat estat espanyol.

A aquestos particulars individus (per sort no tots som iguals) d'índole intolerable i insociable que semblen confondre Espanya amb Castella i per tant, allunyats del respecte a les demés nacionalitats, jo, Lluís Ronda, en defensa del meu estimat amic En Ferràn Giménez, vituperat per expressar-se en valencià a la Comissaria Nacional de Policia de Dénia, els convide a ésser receptors d'aquest missatge:

Vostés, particulars senyors i senyores, podran ser cultes i instruïts (cosa que dubte), podran anar vestits amb trage de Policia Nacional per defensar els drets dels ciutadans davant qualsevol violació d'aquestos (cosa que ara també dubte), tanmateix, la meua consideració cap a vostés és pobra i de fútil estimació, ja que no disposen d'allò que dota a les persones de dignitat, o siga, l'atenció, el respecte i l'estima cap els demés.

I és que un ja està fins la “coroneta” d'escoltar frases com : “en espanyol, coño, que estamos en España”, despectivament referides a aquells que, com jo, parlem i escrivim quotidianament en la llengua de la mare que ens va parir, dels nostres avantpassats, i que és la nostra llengua, tan digna com qualsevol altra de les almenys 6000 que hi han al món i, per tant, oficial, dotada dels mateixos drets que el castellà, cosa que alguns no volen admetre.

Jo, gracies a les meues arrelades conviccions humanes, em considere amic de la humanitat, de totes les nacions, de totes les cultures, i intente integrar-me, identificant-me amb elles quan cal. Perquè jo soc món i soc societat, i contribuïsc amb la meua cultura a enriquir el legat cultural d'aquest planeta, per aquesta causa estime a tota una humanitat de la qual en soc part, i per aquesta causa també, demane a tots l'elevació de les consciències davant aquestos comportaments clarament intransigents.

La meua llengua, la meua cultura, els meus arrels, son germans de totes les demés, han nascut amb la mateixa finalitat: aquesta necessitat humana de comunicar-se.

Existeixen uns conceptes, no apresos en gent totalitària i intolerant, que s'anomenen “educació i respecte”, necessaris davant la diversitat d'aquest àmbit anomenat “món” on tots deurem conviure si volem gaudir de la vertadera pau i progrés humà.

Però, en tant hi haguen subjectes de pensament únic deixats dominar amb excés per una influència adoctrinada i conculcadora de “sobiranes” conviccions patriòtiques a homogeneïtzar, mai no podrà sostenir-se la tolerància, integritat, respecte, equanimitat, pau i justícia al món, i més si aquests particulars “personatges” resulten ser “Policies Nacionals”, o siga, teòricament els “garants” de tots aquests preceptes de convivència.

Personalment, no pretenc ser ni més ni menys que altres, sinó respectuós i senzill, per aquesta causa em dec a la meua llengua i cultura, doncs, per insignificant i menyspreable que siga per a aquestos singulars subjectes, és tanmateix, per mi i per a tots els qui estimem allò que ens és propi, la nostra forma peculiar d'experimentar, de vorer i estimar la vida.
Nosaltres també tenim un passat que admirar, açò dona força a la nostra vida en el present, eleva, il.lumina, sosté i transporta, a través de la quotidianitat, aquesta perenne saviesa atàvica que viu en nosaltres a cura dels nostres descendents, perquè... cal viure amb dignitat!

I mentre aquestos particulars subjectes se senten altament realitzats oferint noves glòries a Espanya actuant d'aquesta manera, jo comunicaré la meua saviesa, el meu entusiasme, la meua energia, el meu geni, la meua llengua i cultura al món, així contribuiré a formar part d'aquesta sagrada riquesa cultural de la humanitat.

Que no ens assassinen la llibertat que viu en els pobles!!