divendres, 4 de desembre del 2009

SÓC CONSCIENT!!

Sóc conscient de la realitat i continue creient que és difícil transformar la situació (però no impossible), dependrà aquest repte de cadascun de nosaltres. El món no pot esperar 20 ó 30 ó 50 anys perquè es porten a terme les reduccions de CO2 (25.000 milions de tones cada any), tanmateix, el sistema capitalista no pot permetre (i no permet!) perdre 2.500 milions de dòlars diaris que generen les despeses d’armament dels estats, ni aturar guerres com la d'Afganistan i deixar de construir el gasoducte provinent del mar caspi, ni deixar d’exhaurir els recursos naturals (petroli, plàstics, etc.) per seguir amb la imparable producció i continu augment dels guanys econòmics que depenen del consum del món occidental en la major part. Tot açò es tradueix en milions de morts d’éssers humans dels quals cap estat "desenvolupat" no es preocupa; en espècies d’animals i vegetals que desapareixen a raó de 3 cada dia; desaparició de boscos (cada 2 segons l’equivalent a un camp de futbol); etc. etc. No avorreixo amb més dades "reals" de les qual ningú no en vol saber res perquè en són “incòmodes”. Si jo fos polític i tingués que fer un míting davant milions de desheretats, de mares que veuen morir els seus fills de fam (en són milions cada any) a conseqüència d'un canvi climàtic provocat per nosaltres, de les sequeres o, sobretot, per les polítiques occidentals en matèria d’agricultura, què els podria dir? tindria ànim per donar-los esperança? de cas podrien esperar quelcom? qui? ells, els seus fills o els seus nets? ...sabem perfectament que aquella gent pot tenir esperança, però no esperar res!

I és aquesta la realitat des de la qual escric. I si sóc, diguem-ne, escèptic, potser és perquè crec que per "intentar" aconseguir un món més just és necessari un canvi dràstic del "sistema", i açò vol dir, necessàriament, fer una política de SOBRIETAT i així desmantellar, deconstruir aquest sistema. Qui està disposat de portar-ho a terme?

Per això calen POLÍTICS fidels a la noció "original" de política, política amb virtut, amb honestedat i, sobretot amb DIMENSIÓ HUMANA I GLOBAL, però... jo he sofert personalment a casa meua les conseqüències d’actuar políticament amb consciència global, amb dimensió humana i amb respecte al medi: la moció de censura al meu poble n'és l’exemple de com funciona el “sistema”, les decisions polítiques no són participades pel poble, sinó sembla es couen als despatxos dels empresàris en nom dels interesos de les seues butxaques.
El capitalisme (per aquestes terres del taulell) mana, fa el que vol. La justícia tarda (per què tarda?) en resoldre “les sospites” acusadores d’un trànsfuga (continua exercint, cobrant i dirigint) que ha aconseguit usurpar el vot i la voluntat política de la ciutadania tot capgirant-lo. A hores d’ara (quasi any i mig) continuen sense resoldre’s les dites acusacions trànsfugues contra un govern democràticament elegit. Per a quan vinguen a dictaminar-se’n, ja s’hauran eixit amb la seua els “promotors” de la moció. Quin respecte te la Justícia per la ciutadania, per la democràcia? Què podem esperar, doncs? Què podem fer? Com podem lluitar contra tota aquesta poderosa oligarquia “democràtica”?


Tot açò m’ho pregunte jo, que em considere (sempre ha segut així i per això fa molts anys que patisc) part d’un tot: quan veig un arbre, un animal, una muntanya, em veig a mi també, integrat en la natura, en el món. Intente, en molts articles meus, posar-me en la pell de més de la meitat d’una humanitat desheretada, abandonada i víctima del "nostre" progrés... per això, en nom d’ells, he afirmat i AFIRME que el món és víctima d’una crisi social, espiritual i ecològica terminal i que les ideologies polítiques han fracasat, doncs no han sabut (tot el contrari) aconseguir eixa REINTEGRACIÓ de lésser humà en la natura, eixa HARMONIA necessària per treballar el VERTADER progrés humà, per trobar la plenitud, la realització i la felicitat humana. És açò un somni? No! És la realitat amb la qual hauria de basar-se L’ACCIÓ POLÍTICA... crec jo.

CAL LA SUBVERSIÓ, LA REVOLUCIÓ PACÍFICA DE TOTS I CADASCÚN DELS CIUTADANS DEL PLANETA. CAL ATURAR EL SISTEMA. DEIXE'M DONCS DE TREBALLAR PER A ELL... TOTS A L'ATUR! FINS ACONSEGUIR PROPOSTES FERMES I REALS ENCAMINADES CAP L'ASSOLIMENT D'UN MÓN MÉS JUST.