dimecres, 8 de desembre del 2010

CAP A LA REVOLUCIÓ DE L'ESPERIT HUMÀ

“Les revelacions de Wikiliks confirmen el que ja sabíem: no som en una veritable democràcia”

Càlcul, productivitat, velocitat, immediatesa, competitivitat, expansió, consum, creixement indefinit, riquesa, monetització general, mercantilisme, control del temps, futur, prosperitat, modernitat, bé comú, estat del benestar. Especulació, instrumentalització, explotació de recursos, agressió al medi, atemptat a la integritat, a la complexitat, a la interconnexió, a cada ésser viu i als vincles que viuen en totes les coses. 2700 milions de pobres. 70.000 morts diaris. Milions de xiquets esclaus de la productivitat del sistema. Extermini de pobles. Devastació de la natura. Contaminació, canvi climàtic...
El Planeta és víctima d’un desenvolupament terrorista liderat per delinqüents. És aquest el resultat d’una democràcia occidental on la política ja ha perdut la seua credibilitat.

Cal un canvi radical, urgent i necessari adreçat a una política de sobrietat individual i a un model de decreixement econòmic si volem evitar l’imminent ira de la consciència del planeta

Cal allunyar-nos d’aquesta societat de consum que ens consumeix enervant el nostre esperit humà.

Cal despertar d’aquest ensopiment, cal el renàixer d'una nova innocència per adonar-nos que:

* Som mortals. L’únic futur cert és la nostra mort.

* El passat i el futur pertanyen al pensament, tanmateix, els “vivim” en el present. La vida és el present d’un canvi i creació constant. La política i el polític ha de viure i actuar pel present tot assabentat que som nosaltres i no el rellotge qui mana el pas del temps.

* L’únic progrés veritable és aquell pel qual ens superem en les nostres virtuts humanes.

* L’ésser humà no és el centre de l’univers, ni l’únic ens dipositari de la raó i la intel•ligència, sinó que forma part d’un tot anomenat Vida de la qual participem integrats en una única consciència i un mateix fi.

* No hi ha pobles desenvolupats ni pobles subdesenvolupats, sinó diversitat i saviesa de cultures.

* El “jo” de la democràcia occidental no podrà sobreviure sense respectar el “jo” de la resta de pobles del món.

* La ciència i la tecnologia ens deshumanitzen quan les fem servir per dominar o manipular la realitat, per adquirir poder o enriquir-se amb eixe afany de lucre que genera misèria humana.

* No hi ha salvació de la humanitat en tant utilitzem la naturalesa com a objecte d’explotació al servei dels nostres desitjos comercials.

* Les energies alternatives, el reciclatge, no podran superar la crisi ecològica si en l’ésser humà no hi ha un canvi en la seua manera de vorer i entendre el món, si el seu esperit no se n’adona de la “necessitat” d’una compromís de col.laboració i respecte amb tot ésser viu i no viu, de comunió amb aquest ecosistema del qual en formem part.

* La fam és el resultat de la democràcia i la seua modernitat, del seu progrés i desenvolupament econòmic.

* És una obscenitat parlar del nostre estat de benestar si aquest ha d'estar en funció del de la resta de pobles del món.

* La guerra “preventiva” o “temprana” és el resultat de la raó d’ésser d’aquest model de democràcia.

* L’obsessió per la "presa de mesures” en nom de la “seguretat interna” dels països occidentals  és una manifestació hipòcrita del seu cristianisme.

* El polític que no te una visió o perspectiva global en les seues idees i actes, tampoc no te una dimensió humana. No és “polític”, és una altra cosa.

Nosaltres som el motor d’aquest sistema capitalista... aturem-nos, aturem-lo!! No escolteu la veu del Planeta?