diumenge, 13 de febrer de 2011

2012


Per molt que aquestos incompetents que ens governen parlen de recuperar el creixement a través de la competitivitat, expansió, velocitat, explotació, producció, consum, etc., hem de ficar el peus a terra i adonar-nos-en que açò no serà possible per una raó: el planeta ja ha mostrat els seus límits.
Desenes de pobles, milions de persones víctimes d’aquestes multinacionals que exploten els seus territoris mil.lenaris en nom del nostre “progrés”, que són obligades a abandonar les seues terres unes o assassinades altres amb la complicitat d’uns estats que titllen de “terroristes” als seus oriünds per defensar-se, ens anuncien amb la seua lluita i resistència la fi d’aquesta època i, tanmateix, tanquem els ulls i li agafem la mà al paradigma Merkel.

Hem de tornar a una política de sobrietat, de sobirania alimentaria, protegir l’autèntic desenvolupament sostenible de cada poble amb els seus drets i llibertat, de cada cultura, de cada territori, lluny dels mercats internacionals i el seu “dumping”, lluny d’aquest sistema capitalista que està acabant amb tot.

Davant aquesta crisi econòmica, ecològica, social i, sobretot, de l’esperit humà que patim, sols hi ha un camí: o deixem radicalment de consumir a desdir i tornem a agafar el “ritme” de la vida, de la naturalesa, o potser molt prompte el mateix planeta, la seua consciència, faça justícia... potser ja estiga executant-la... potser els maies tinguen raó.

2 comentaris:

Matapuces ha dit...

És curiós aixô que dius, peque hi ha els que neguen el canvi climàtic, dien que és una mentira escampada pels goberns i mitjans de comunicació per treure més diners encara als seus subdits, però tot i així també hi ha una lògica coherent en dir que el planeta Terra té una consciència, (jo també penso que els recursos del plante són limitats), i no és cap bogeria tampoc pensar en qüalsevol "mecanisme de defensa" que faci que la terra pugui actuar en conseqüència, davant aquest panorama tant desolador.


Precisament hi ha un pel.lícula que tracta aquest tema (o deixa entreveure´l), de una forma curiosa, nomès pel seu interès crec que val la pena veurela " El incidente (The Happening)" de M. Night Shyamalan.


Salutacions!!

Lluís Ronda i Berenguer ha dit...

Amic matapuçes, hauriem d'aprendre molt de la saviesa milenària d'aquestes cultures que anomenem subdesenvolupades(per cert, l'ésser humà no és un ésser a desenvolupar), si així fora, de segur no estariem en aquesta situació tan crítica que patim.