diumenge, 25 de desembre del 2011

REFLEXIONS




"El mateix que la llavor sols germina si la terra és fèrtil, també dignes paraules han de penetrar en l’ànima d’un ésser íntegre i sensat, d’altra manera res no podrà nàixer, ni créixer ni donar el seu fruit".

"Reciclatge, energies alternatives... correcte, però són mesures  pal·liatives que tracten els símptomes i no el problema, perquè, el problema som nosaltres mateixos!!
Fins que no canvie la nostra manera de vorer i entendre el món; fins que no ens reintegrem en la naturalesa; fins que no siguem conscients que l’arbre, l’animal o la mateixa terra formen part del nostre cos; fins que no ens sentim ferits al nostre cor cada vegada que és tallat un arbre, devastada una muntanya, contaminada la mar o matat qualsevol animal, fins que no haguem acomplit aquesta transformació radical en l’ésser humà, dic, no hi ha salvació possible. Ja és urgent, ara mateix, aquest canvi que implica renunciar a alguns hàbits de l'actual model d'usos... sí, difícil, va en contra dels interessos del capitalisme. Tanmateix, el planeta és un ésser conscient, està advertint-nos i no ens adonem. És imminent el desastre si continuem així."

“De la mateixa manera que no es possible governar en contra d'aquest sistema econòmic-capitalista, tampoc cap polític podrà actuar d’esquena als interessos d’aquells que el sustenten. Serà desestimat.”

"L’U i el Múltiple en són l’etern dilema d’aquesta història de la humanitat: el sotmetiment dels imperis, regnats i dictadures o l'enfrontament i divisió ideològica de les democràcies... en cap d'ells mai no s'han acomplit llurs espectatives socials, i venen revoltes i guerres, és una qüestió empírica. Però, hi ha un camí interconnectat enmig d’una multiplicitat de camins, cal convergir en ell per poder superar els obstacles, doncs és aquesta l’única ruta de salvació del planeta. Sols el diàleg honest, respecta, reconeix i preserva la diferència, ens uneix en nom de quelcom universalment transcendent: l'amor de la vida, l’amor per la vida".


“Ens volen fer creure que la felicitat radica en funció de la nostra competitivitat, expansió, velocitat, explotació, producció, riquesa, possessions, consum... quan justament tot això ja ens ha “consumit” l’esperit humà. Valorem la realitat: som esclaus d’aquest model de vida. No ens resignem, rebel•lem-nos!”

“Capitalisme és aquell sistema que universalitza l’organització de la vida econòmica, social, política i cultural d'una societat controlada per bancs, multinacionals i “magnats” de les finances i l'especulació. Globalització i consumisme en són el seu motor. Neoliberalisme, monoculturalitat, unicitat i homogeneïtat, el seu ideal. El seu ordre... criminal”


"L’evolució humana sols obeeix a una causa: superar-se en les seues pròpies virtuts a través del respecte i l’estima universal o amor per la vida. Aquest propòsit s’anomena progrés humà i genera felicitat per l’esperit, doncs l’amor per la vida transcendeix tot conflicte, tota ideologia, tota veritat, en nom de la persona com a part d’un tot. No hi existeix cap altre tipus o gènere de progrés humà"


“Cultura d'un poble és eixe conjunt de sentiments socials que es relacionen d'una manera peculiar i dinàmica amb tot allò que viu i fructifica dintre l'àmbit territorial que li pertoca, donat per les circumstàncies històriques. Nació, llengua, cultura i política, van units amb la identitat i la diferència”


"Jo no tinc un cos, sóc cos; ni tinc un esperit, sóc esperit; ni tinc un ànima, sóc ànima; ni tinc llibertat, sóc llibertat; ni tinc sentiments, sóc sentiments; ni tinc estima, sóc estima; ni  tinc un patrimoni natural, sóc naturalesa; ni visc al poble, sóc poble... i tanmateix, sobirà de totes aquestes coses, em surten les llàgrimes cada vegada que pense en el món... perquè també sóc món".  


“Qui sembra bondat i, per adversitats, no pot recollir el seu fruit, sempre troba la mà amiga del queviure perdurable”

"La llengua d'un poble és manifestació de la seua identitat nacional"


"Llibertat és l'expressió d'identitat d'un ésser o lliure experiència de la seua consciència"


"El món és bell per la seua diversitat"


"L'ésser humà no te dret a manipular ni instrumentalitzar res que atempte contra el dret a la vida de la resta d'éssers i entitats dels quals en forma part"


“L’èxit de la demagògia és efímer si darrere hi ha una societat culta”


"L'home, per si sol, és un absurd. Pluralisme i relacionalitat constitueixen la seua raó d'ésser humà intel•ligible a través d'un logos immortal del qual participem amb la nostra consciència"


"La llibertat no s’aprèn, no és cap virtut, tampoc no és un deure ni, sorprenentment, un dret dels pobles, senzillament va subjugada a la vida, li és immanent"


“Sols qui té vertadera consciencia de les coses coneix l'estima”


“Sols allò que no es fa per estima pot damnar el nostre ésser”

"No hi ha pecat quan no hi ha maldat"


“La consciència esta per sobre la llei. Practiquem-la contínuament”


“Què són les lleis sinó un compendi apologètic que preserva les bones costums d’un poble?”


“Tanmateix, la llei no és la Justícia”


“Justícia és el desig de l’últim criteri d’una consciència pura”


“La Justícia comporta dos manaments ontològics: ésser conscients de practicar la consciència i ésser conscients de reconèixer allò transcendent: l’Amor per la Vida”


“Destí és el desig de l'imprevisible”


“Els dogmes són el refugi de la presumpta infal•libilitat”


“No hi ha cap causa al món que meresca una gota de sang”


“No hi ha salvació de l’ésser humà sense salvació de la naturalesa”


“La crisi més destructora és la de l’esperit humà”


"La raó resideix en les coses mateixes. Allò raonable i la seua praxi no depèn de l’opinió d’una majoria, sinó del resultat d’una experiència: ser part d’un tot”


“És feliç qui te pau, te pau qui te alegria, te alegria qui estima la vida, estima la vida qui sap sofrir-la, sofreix sense tristesa qui es preocupa pels altres, s’ocupa del proïsme qui viu nu per l’amor, viu per l’amor qui confia en la vida, confia en la vida qui sap esperar la mort, sap esperar la mort qui coneix la vida, coneix la vida... qui és feliç!”


“Esperança, eternitat, present, temps i ésser van junts: cal viure cada instant de la nostra vida amb plenitud, per fer-lo etern”


“El temps no és producte del rellotge sinó el ritme de l’ésser humà en harmonia amb la naturalesa i el cosmos”


"Les guerres mai no seran motiu de pau, només de victòries on sempre hauran vençuts per la raó de la desraó mútua dels seus actes: venç el bàrbar sobre la barbàrie o la barbàrie sobre el bàrbar"


"La vida no és cap mitjà que fem valdre per aconseguir les nostres ambicions"


"La vida no és cap pista de competició per l'ésser humà"


“La vida material i la seua mort són hostes d’un magnànim univers de Vida”


“La realitat és cos, esperit i ànima de totes les coses, és trinitat ”


“La força de l’amor és invisible, però vital”


“Cap persona no pot conèixer sense estima, ni pot ser amador si no coneix”


“No blasfemeu! doncs Déu no és cap persona sinó la Vida mateixa, el seu símbol”


“No hi ha Déu sense éssers humans, ni món sense Déu, ni éssers humans sense Déu, ni Déu sense món”

“Aquesta és la regla de la Vida: La Relació... ningú no mana de ningú, uns depenen dels altres i els altres depenen d’aquells"