dijous, 3 de maig del 2012

MONSIEUR SARKOCY



 "No sou benvinguts si només veniu a beneficiar-vos de l'estat de benestar, però, per si de cas, us faré un examen de francès. França no pot seguir rebent tants estrangers ".


Sr Sarkocy, el món té un problema: la majoria dels seus mandataris són tan hipòcrites i "patriocèntrics" com vostè, tot i ser fill d’immigrant.
Li agrada a vostè recordar en els seus mítings que França ha suportat millor la crisi que altres països europeus, possiblement en això tinga a veure el Franc d'Àfrica Occidental (CFA), germà de la seva antiga moneda i vigent a les seves ex-colònies africanes, on grans empreses franceses continuen explotant els recursos naturals en nom de la qualitat de vida i l'estat de benestar de França, del seu progrés i economia, en tant els seus pobladors moren de fam i misèria.



Senegal, Benín, Níger, Mali, Togo ... i així fins a 14 països (per cert, qui va traçar les fronteres dels estats africans?) on aquesta moneda, controlada per vostès, Sr Sarkocy, i garantida pel Tresor francès (que "guarda" el 65% de les seves reserves) mantenint un canvi fix respecte a l'euro, evidencia una influència decisiva en aquelles nacions, en altres paraules: segueixen sent les seves colònies, francòfones, com no!



Tenim dret a sospitar quants partits polítics s'han finançat amb la productivitat de tal espoliació? O quants presidents d'aquells estats, segurament amb la benedicció gala, hauran exercit en favor dels interessos de França i d’ells mateixos? Però, quants nens, quanta gent, s'està morint de fam allà ara mateix? Segurament això no interessa, veritat?



"L’esperit nacional". "L'orgull de ser francès". "El patriotisme". Darrerament, Sr Sarkocy, al costat de Marie Le Pen, refereixen aquests sentiments als seus discursos, i rendeixen homenatge  a cèlebres patriotes històrics.
Però, què hi ha del més de mig milió d'africans (negres, dirien vostès) que donaren la vida per França en la 1 ª i 2 ª guerra mundial? Molts d'ells van ser afusellats quan van reclamar una justa remuneració per haver defensat a l'estat francès. A l'excombatent africà només li va quedar una paga que corresponia a ¼ part del que cobrava el francès, així es va resoldre la qüestió.
Mai el general De Gaulle, fundador del seu partit, Sr Sarkozy, va voler donar la independència a les seves colònies quan aquesta va ser reclamada per pobles que gaudien d'un "respectable sentiment nacional" o "amor a la pàtria", aquest mateix al qual vostè tant al·ludeix.



Avui les "pateres" segueixen sortint d'aquells llocs cap a Europa, però occident està ple de Sarkocys. Mentrestant, les terres d'aquests desesperats navegants estan preses per bases militars i milers de soldats occidentals.
Rússia, Xina, Brasil ... tots volen explotar aquell "solar" ple de matèries primes, per això França està preocupada de perdre la seva "condició" i té a més de 10.000 soldats repartits per allà.
El mateix passa a Amèrica del Sud, a l'Índia ... el món resta pres per multinacionals que devasten i exterminen territoris i cultures en nom de la modernitat i la democràcia.



Quan Angela Merkel visita Angola, Kenya, Nigèria, etc., no ho fa per combatre la fam, sinó per garantir i enfortir els seus interessos econòmics i comercials. El Sr Horst Kölher, ex-president alemany, ho va deixar clar a rel de l’operació Atlanta d’extermini de la tonyina: "Els interessos comercials justifiquen l’acció militar".
Res els importa a gent com vostès la pesca artesanal d'aquells pobles, ni les seues agricultures de subsistència, ni les seues cultures, només la seua riquesa natural en nom dels seus negocis i inversions, en nom del potencial econòmic dels seus "democràtics" estats.



Es dóna compte, Sr Sarkocy? Mandataris com vostè impedeixen a les nacions colonitzades i explotades econòmica i mercantilment poder desenvolupar-se "naturalment" d'acord amb les seves maneres de veure i entendre el món. Mandataris com vostè no permeten a les persones d'aquestes mateixes nacions l'oportunitat de poder millorar les seves vides a Europa. Són víctimes del "sistema", no hi ha "estat de benestar" que valga per a elles. Els plans d’ajustament estructurals del BM i el FMI només serveixen els interessos del capital, generant més i més pobresa allà on es duen a terme.



Aquesta és la realitat d'un món que es troba en un carreró sense sortida. No hi pot haver creixement de cap de les maneres, per molt que vostès insistisquen :



Els recursos naturals del planeta ja han mostrat els seus límits. Els pobres i miserables del planeta ja han arribat al límit. Com pretenen transformar el món amb els seus debats i discursos en pro de la competitivitat, productivitat i consum? Són vostès aplaudits a la pleta, però, afortunadament cada dia hi ha més gent fora, persones que pensen, que discorren, que discerneixen, que raonen, que valoren i els consideren incompetents i patètics.



L'actual política neoliberal ja ha esgotat la seva credibilitat. Un no pot sembrar i recol·lectar en terrenys aliens per enriquir-se, perquè tard o aviat, quan els seus oriünds no troben terra on deixar caure les seves llavors, quan vegen morir de gana als seus fills, llavors serà l'hora de practicar la justícia, i de res servirà, Sr Sarkocy, que els diga: "Heu de passar un examen de francès, en cas contrari, foteu al camp, petits idiotes".



Parlant de petits, espero que "l'hora dels enans" acabe aquest diumenge a França.