dissabte, 6 d’octubre del 2012

QUÈ PODEM ESPERAR?



La tecnocràcia i la seua burocràcia ha substituït la democràcia i aquesta s’ha degradat, per aquesta raó la política ja s’interpreta com el conjunt de mitjans, promeses i actes vils amb la finalitat de conquerir el poder i mantenir-lo... és l’astúcia de la selva.


Observem doncs, com els promotors de tot açò, aquestos magnats de l’imperi del negoci, aquesta oligarquia “d’intocables” i el seu poder, aconsegueixen marcar les pautes de tota política a nivell mundial en nom de la “democràcia”:


- L’acció política ja no ve donada per principis ideològics, sinó pels resultats d’estadístiques en una societat de masses alliçonada mediàticament, degradant així el sistema d’idees que dona cos a la democràcia.

- Els grans problemes de la humanitat en són solapats amb petites qüestions morals i ètiques en nom d’una superficialitat políticament interessada.

- L’individualisme i la competitivitat immoral són considerats símbols d’èxit i progrés.

- Es monetitza tot àmbit. La natura i la resta de mortals en som considerats objectes de negoci víctimes de les intencions i els interessos projectats per aquestos delinqüents o líders mundials. El negoci esdevé centre polític.

- La diversitat de pobles i cultures són despullats dels seus drets i esdevinguts folklore ornamental de la cultura dominant en nom de la igualtat, la llibertat, la pau, la democràcia i, sobretot, la unicitat dels estats amb el seu conjunt d’ingenus “individus” que creuen estar investits de poder.

- El bé comú s’abstrau de la natura i és sinònim únicament de bens materials sumats individualment. Els estats perden la seus pròpia sobirania en favor de forces supraestatals (transnacionals, bancs) les quals controlen llur dinàmica econòmica a través dels veritables “amos” del món: el capitalisme i els seus tecnòcrates...

En fi, l’economia sempre ha sigut un dels pilars essencials de la política, però aquest pilar fins ara havia intentat estar subordinat a la seua ètica i moral ideològica, sent aquest aspecte garant de la justa mesura en tot negoci humà relacionat amb el respecte i l’estima per la vida.

Avui no és així sinó tot el contrari.

Què podem esperar?