divendres, 15 de febrer de 2013

14 DE FEBRERTots els dies són d’amor per mi excepte aquest. Odie la instrumentalització i monetització de tot àmbit per part del maleit neoliberalisme capitalista que gangrena el planeta. En aquest dia, els mercaders dels sistema intenten prostituir allò que és font i origen de l’ésser humà, intenten desvirtuar l’essència de la vida, la raó de ser, d’estar, de respectar, de comprometre’ns amb les nostres actituds cap allò que estimem. No necessitem “comprar” cap regal, cap dàdiva, sols un bes nu farcit de sentiment, farà viure la plenitud... aquest instant etern... en qualsevol moment... de qualsevol dia... de qualsevol nit .

Tu, estima’m! i estime? Tu, besa’m! i bese? Tu regala’m! i regale? A la merda aquestos apòstols del consum i el seu dia “de los clientes amorosos”.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Gràcies per fer l'intent sincer de parlar sobre això. Em sento molt forta sobre ell i li agradaria llegir més. Si està bé, ja que assolir la saviesa extra ampli, potser la ment que inclou articles addicionals similars a aquest amb més informació? Serà extraordinàriament útil i profitós per a mi i per als meus amics.

Lluís Ronda i Berenguer ha dit...

Gràcies per la vostra atenció. Vinc a dir en aquest article que, de la mateixa manera que ningú no pot estimar per obligació, tampoc cap "regal" comprat per incitació (obligació?) al consum pot substituir aquesta estima.Perquè el veritable amor neix de la profunditat de la mostra ànima i és espontània la seva manifestació d'afecte cap a un altre ésser. Un bes, una abraçada, acaronar una flor, un animal, un arbre, etc... tot açò és centre de les nostres vides perquè ho estimem de debò i així ho manifestem. Si jo, l'amador, utilitzo un "regal" que no ha sigut adquirit pel desig d'un sentiment pur d'amor sinó per la pressió de les modes i els mass-media dels negocis, i ho faig per justificar o simbolitzar la meua estima cap a l'altra persona (per què així ho fan creure aquestos empresaris de la societat de consum), ja no és autèntic, es prostitueix l'essència d'aquesta virtut, i més qual l'amant també ho creu i accepta així. Tot símbol ha de ser digne.