dimecres, 17 d’abril del 2013

CONSCIENTS D'AQUESTA REALITAT




La gent ha d'intentar obrir la seva ment en tot moment i a tota hora, comprendre que els horitzons de llibertat i de drets són universals sense excepció; que les cultures i la seva diversitat embelleixen el món; que la unió en la diferència honra la condició humana; que formem part d’un tot en relació; que estem connectats a la totalitat del planeta; que hem de tenir actituds de compromís, de respecte i d’estima per la vida per comprendre que no es possible la nostra salvació explotant i devastant la naturalesa ... aquests haurien de ser imperatius d'una democràcia vertadera on la participació i la transparència foren pilars de la seva estructura...  però no, l’actual política ha esgotat la seva credibilitat pel poder de les multinacionals i l’imperi  financer, els quals han conformat un món estructuralment injust on “el diner com a fi de les nostres vides” és el seu axioma, únic principi d’aquesta ideologia moderna inherent a tot partit polític: et aquí el fracàs d’aquest societat i la seva imminent ruïna.


Aquest sistema, aquest imperi de la unicitat, de la homogeneïtat, aquesta civilització pseudo-cultural i tecnològica que pràcticament ha contaminat tot racó d’aquest planeta a través de la tecnologia, la banca i l’especulació, assassina cultures i tradicions, s’apropia de les terres, dels conreus, de les muntanyes, dels aliments, del bestiar, de la mar, de tot allò que ha estat ofert per la Vida com a dàdiva als habitants d’aquest món i que ara aquests delinqüents ens furten i esdevenen les seves franquícies abocant-nos a l’esclavisme per elles.
S’inventen guerres preventives que assassinen milers de xiquets i persones innocents per aconseguir-ho, invertint milers i milers de milions de dòlars en tecnologia armamentística. A més a més, els terroristes, per exemple, són maputxes o persones de qualsevol poble originari del món que lluita contra les multinacionals que devoren els seus territoris, el “sistema” així ho instrueix a través de les seves escoles mediàtiques i globals.
Mentre tant, la fam i la set, la misèria, la malaltia i la mort són el pes d’aquesta tragèdia humana que cau a sobre de tres quartes parts d’una humanitat desheretada, desnonada, oblidada per aquestes democràcies deshumanitzades del progrés i la modernitat... és aquesta la realitat!!

Caldrà restaurar l’esperit humà i els veritables conceptes de Justícia, Llibertat, Democràcia, Política i Polític, caldrà considerar “l’Amor per la Vida” com allò transcendent a tota ideologia, construint així aquesta intersecció on tot ésser humà es pot trobar i col·laborar per un mateix fi: la seva felicitat, la seva plenitud.

He escrit tot açò conscient del que visc, del que veig, i a través d’Avazz.org  expresse el que sento, és aquest el foc que crema la meva ànima i la de milions d’habitants del món, però  que cap persona per si sol podrà apagar, necessitem unir-nos per denunciar i lluitar junts contra aquesta podridura.

L’esperit del Che i l’actitud de Gandhi ens caldrà en aquest repte on la desolació i la catàstrofe del planeta ja és imminent, per això és urgent aquest canvi radical, aquesta revolució de l’esperit en cadascú de nosaltres amb la seva consegüent actitud i acció.