dimarts, 18 de novembre del 2014

LA NUCIA: UNA D’ARISTÒFANES, PER FAVOR!


En Juliol de 1983, Antoni Lledó, propietari d’una parcel·la on els saurins intuïen a sota gran cabdal d’aigua, va prometre als regants que si en perforar el lloc s’acomplia la sospita, es comprometria a donar-los en propietat les instal·lacions, terrenys, drets i servitud de la finca.

L’any 1984, els regants firmaren un conveni amb l’Ajuntament de La Nucia  pel qual el Consistori pagava el 25% de les obres vinculades en la mampresa de l’aqüífer.
Vingué l’aigua i es firmà l’acord: un 75% de la donació pels regants i l’atre 25% per l’Ajuntament.
Però el temps d’oliveres, ametllers, nespres i caquis, anà quedant-se enrere vençut pel turisme.


L’Alcalde, Bernabé Cano, sempre ha somniat urbanitzar aquelles muntanyes i hortes, 7 milions de m2. (PAIs La Serreta, Pie de Monte i L’Algar), més d’11.000 vivendes amb camps de golf, però... i l’aigua per justificar-ho?
Portat pel somni, parlà amb els hereus del donant del pou i firmaren una escriptura pública de donació dels terrenys on s’ubica el pou a favor únicament de l’Ajuntament, tot negligint el 75% de la propietat que pertany als regants.

Amb tot açò, el regidor d’urbanisme, M. Angel Iborra, i el d’agricultura, Serafín López, es fan passar, suposadament, per President de la Comunitat General de Regants, falsificant document públic i impedint als regants l’accés al pou.

Per suposat, els regants han denunciat a Bernabé Cano, l’ex-secretari i els hereus del donant. Però açò no és tot.

Allà pel 2005, arribà el senyor “agente urbanizador” interessat pel PAI L’Algar (1’7 milions m2.), i l’empresa “Paraje Cautivador S.A”., amb trama Gurtel inclosa, captivà l’Alcalde signant un conveni pel qual es pagaven més de 10 milions d’euros a canvi de les plusvàlues derivades d’haver comprat un sòl rústic que més tard esdevindria urbanitzable per construir 2000 vivendes i un camp de golf.
L’empresa pagà d’entrà quasi 9’5 milions d’euros i ara mateix el TSJ ha anulat el PAI per no disposar de recursos hídrics. L’Ajuntament ingressà els diners, però l’empresa no pot urbanitzar.
Així les coses, es redacta un nou conveni (que no firma l’Alcalde per tal de no tornar els diners), en el qual es manté l’entrega del milions “captivadors” en tant l’Ajuntament es compromet, en un termini de 3 anys, a aprovar els mateixos PAIs però dintre el nou PGOU. Això si, si abans del Novembre de 2017 no hi ha aprovació definitiva, el Consistori hauria de tornar tots els diners més els interessos, tota una fortuna per a un Ajuntament amb un deute descomunal. Però açò no és tot.

La UTE “Rotondas CV70”, que va realitzar obres a la carretera Benidorm – La Nucia, a canvi de 13.399 unitats d’aprofitament en el PAI Algar, ha guanyat un plet pel qual s’ha d’indemnitzar l’empresa amb quasi 5 milions d’euros (el valor de les obres).

Mentrestant, Bernabé Cano, ha disposat de quasi 15 milions d’euros d’uns i atres, per “arreglar” el poble, glorificar-se i mantenir-se en el poder. Però açò no és tot.

Ell i els 12 regidors que conformen el govern, estan imputats pel Jutjat acusats de pagar nòmines a treballadors del Consistori que varen aprovar unes oposicions anul·lades pel TSJ. Cosins, germans, oncles, amics... diuen que són els “agraciats”, presumptament.

Insòlit. Al món democràtic no hi ha cap Ajuntament on tots els seus governants estiguen imputats per infringir una sentència ferma de la justícia. Què pensarà d’açò A. Fabra?

Devastació del territori? Destrucció d’economies primàries? Bombolla immobiliària i crisi? Corrupció? ¡Esto es la Comunidad Valenciana!

Oh, Aristòfanes! tu que denunciares la crisi moral i la corrupció política a les teues comèdies, vine i dedica-li una a La Nucia... els personatges són insuperables!