dijous, 12 de maig del 2016

CARTA DE LA MARE TERRA


Benvolguts Éssers… humans:

Només uns pocs de vosaltres experimenteu en el vostre interior el meu bes diari, aquesta ínfima part de la humanitat que beu i viu d’una meua arrel compartida amb els altres ens vivents. Només aquestos són dignes. Les seues actituds de respecte i compromís, d'amor mutu, fonen els seus cossos en una unitat  que respecta diversitat i diferència, m'embelleix, m'enriqueix. Perquè aquests pocs fills meus saben que no només són humans, sinó també divins i còsmics. Aquesta saviesa ha estat participada a través del cultiu dels seus esperits, de la sensibilitat humana. Tot està connectat, relacionat. El logos, la consciència, està impregnat en aquesta gran trama universal que abraça vida i mort, creació i destrucció, amb el qual estic ungida i pel qual, vosaltres, els meus fills, sou transitats, passa a través vostre.

Jo sempre estaré, amb o sense vosaltres.


Aquesta carta comença ara, la meua tristesa és incommensurable. M'heu prostituït, ferit en el més profund, tractat com a objecte d'explotació i negoci al dictat d'aquests líders del capitalisme salvatge i deshumanitzat. Raça de desarrelats, aliada d'una ciència i tecnologia al servei del lucre i el poder. Els meus missatges, els meus alertes, són percebuts per fills que són demonitzats, considerats terroristes, violentats, detinguts, assassinats, quan intenten amb els seus actes, amb les seues propostes, salvar la humanitat i la naturalesa…  No hi haurà salvació de la humanitat sense salvació de la naturalesa!

Jo sempre estaré, amb o sense vosaltres.

La perversitat del sistema, la immoralitat és tal, que fins líders polítics, comissaris o presidents de corporacions, no tenen cap objecció a declarar que “el finançament de la biodiversitat o posar preu a la naturalesa a través de bancs o empreses del capital, protegirà les espècies lluitant contra el seu extermini”; que “en aquesta nova propietat de govern mundial, en tots dos costats de l’Atlàntic, s'implementaran les mateixes normes, una única burocràcia”; que “l'aigua no és un dret, hauria de tenir un valor de mercat i privatitzar-se”; que “és necessari imposar un nou ordre mundial”; que “els governs han d'emprar els seus recursos coercitius per redefinir els codis culturals profundament arrelats”.

Aquesta elit demoníaca de mandataris vol acabar amb la diversitat de pobles i cultures del món. Persegueixen febrilment el control total d'una societat global monocultural, vigilada permanentment, manipulada. Mor la filosofia, el pensament, la llibertat.

En aquests últims anys la carrera armamentista s'ha disparat fins al punt que, diàriament, el món dilapida prop de 5000 milions de dòlars en despesa militar, un planeta sembrat amb centenars de bases militars cadascuna d'elles preparada amb ogives nuclears.
No hi ha diners per a construir humanitat i si per destruir. Els meus fills morint-se de gana i de set, de malalties fàcilment curables, ofegats en la mar. Uns fugint de conflictes i guerres, altres expulsats per multinacionals que devasten els seus territoris. Veig xiquets explotats que moren en les mines, en fàbriques, esgotats… tanta iniquitat! Les ONG testimonien el fracàs de les polítiques capitalistes.
Aquests crims diaris, aquestes atrocitats, alimenten la democràcia occidental justificant la seua qualitat de vida, progrés, el seu desenvolupament, la seua competitivitat, la seua productivitat, la seua globalització financera i mercantilista: tres quartes parts de la humanitat viu amb menys de 2€ diaris, en tant el 1% més ric posseeix tant de patrimoni com la resta de la humanitat sencera. 

En nom de tan vil democràcia es maquinen "impeachment" per derrocar governs constitucionals que segueixen els dictats del capitalisme i neoliberalisme, paralitzant dites nacions a través dels bancs del capital, deixant desproveïts els supermercats, fomentat climes de violència. Res els importen les persones! Sols els beneficis econòmics aramblant sense pietat amb els recursos naturals, decretant reformes laborals que atempten contra els drets humans. Maleïts! Dictadures democràtiques del S.XXI. Vomiten el seu verí contra qui viu en comunió amb la natura, contra qui vol que el deixen en pau, assassins! 

Les seues llàgrimes parlen, criden, clamen justícia, i jo els escolte tots els dies, a cada moment. Els oblidats, els desheretats, els meus veritables fills, jo els escolte.
No hi ha esperança, les seues polítiques han esgotat tota credibilitat, han portat a la desigualtat més atroç, a la consolidació de la injustícia social. Polítiques perverses, roïns. Els pocs polítics que han alçat la veu contra tanta iniquitat han estat crucificats a través de mitjans de comunicació indignes, el 80% d'ells en mans d'uns pocs capitostos, polítics amb dimensió humana víctimes de conspiracions i complots en nom del poder i dels diners. Uns altres d'ells, com a Grècia, sucumbeixen davant el capitalisme governant en nom de la justificació i no de la justícia.
Sense pietat m'heu contaminat, flagel·lat, mutilat, fracturat. Com bé diu el meu fill Eduardo: m'heu obert les venes.

25.000 milions de tones de CO2; petroli vessat, radioactivitat en el mar; sòls estèrils per l'abús de fertilitzants; boscos, muntanyes, costes, extermini d'espècies… tot ha estat prostituït, pervertit, demacrat.
A tal punt arriba la vostra mesquinesa que atribuïu la contaminació pel metà, no per causa de la fosa del permafrost a causa de l'escalfament global, ni per la contaminació de milions d'hectàrees de sòl pels fertilitzants, sinó carregueu la seua conseqüència als animals, a les seves flatulències. I aixì en tot. Raça d'escurçons!
Els pols es fonen i no obreu per evitar-ho sinó tot el contrari, es lluita per la conquesta de nous territoris que explotar, ferint-me a la cerca de nous pous petrolífers o mineria.
Hi ha tecnologia per salvar la humanitat, no obstant això, l'avarícia, l'egoisme, la cobdícia, ha convertit aquesta tecnologia en eines per al lucre, però també en botxí de la vostra pròpia vida.

Jo sempre estaré, amb o sense vosaltres.

L'arrogància de l'antropocentrisme tecnològic creu dominar el món, el clima, els rius, la mar. Imagina que modificant el mitjà tècnicament podrà sadollar les “necessitats” que devasta el consumisme salvatge. Aquesta arrogància encarna la concupiscència que porta a la perdició del gènere humà, abocats a una destrucció sense precedents.
Fills meus, pobles originaris, ciutadans compromesos: el vostre esperit, el vostre cos, la vostra ment, estan en comunió amb mi, amb la naturalesa, la divinitat i el cosmos. Aquesta trinitat és realitat i vida, relació que tot uneix i harmonitza l'Univers sencer.

Viviu els últims temps, però encara s'és a temps de la sinergia, de la catarsi individual que provoque el canvi radical i urgent en la manera de vorer i entendre el món. Decreixement, sobrietat. Gens de reformes, només una transformació, una  revolució de l'esperit humà podrà aconseguir-ho.

Fills de la mare terra, jo us parle:

Uniu-vos per aquesta causa, rebutgeu tota violència en les paraules i obres, en les polítiques i polítics del capitalisme que porten a l'enfrontament i la divisió d'aquest sistema pervers.
La via politica és corrupsta. Hi ha altres camins que el "sistema" te segrestats, recupereu-los, allibereu les vostres ments! perquè eixos camins de pau i llibertat porten a una intersecció salvadora. Unió en la diversitat, amor per la vida, respecte, diàleg. Vosaltres sou el meu cos, sou naturalesa. Ja no queda gairebé temps.


Perquè jo sempre estaré, amb o sense vosaltres… puc expulsar-vos per purificar-me i començar de nou, una altra vegada. Feu, doncs, aquesta revolució! ¡Ja!