dilluns, 15 de gener del 2018

P. SOLBES, SI, SAP EL QUE DIU.



“Si no existiren les portes giratòries, seria una desgràcia per la política”. “Són la única forma d’aconseguir gent vàlida”
A partir d’aquest ideal, com hem d’entendre, doncs, la política? El que convé a les multinacionals convé als ciutadans?
Si polític vàlid és aquell que es realitza dintre una gran empresa privada, aleshores, com podrà governar sense vorer “l'interès econòmic” en tot? Ah, clar! És aquesta l’actual definició de política: la gestió de la vida pública per l’interès econòmic.  I així va el món.

L’empresa Enel-Endesa, la major multinacional elèctrica privada de Sud-Amèrica de la qual el Sr. Solbes fou conseller durant uns anys, s’ha dedicat a construir hidroelèctriques foragitant indígenes dels seus territoris mil·lenaris i acabant amb els seus modes de vida tradicionals.
L’engany en forma de qualitat de vida i de progrés pels natius ha esdevingut en més pobresa, atemptat al medi i exterminis.
No anem a parlar dels assassinats d’ecologistes, líders indígenes i camperols (centenars cada any), ni dels pobles que són tractats de terroristes per defensar-se davant els interessos i la pressió d’empreses multinacionals fusteres, mineres, energètiques o agroindustrials... Per a les democràcies occidentals  allò que compta són els més de 4000 milions d’euros de beneficis anuals que genera “l’empresa”, el demés són problemes “conjunturals”.
Si, les normatives i lleis que "decreten" aquestes grans empreses són aprovades per polítics “vàlids” que, com Guindos, s’emportà 368.000€ havent sigut també “conseller” d’Endesa l’any 2011, lleis sempre en benefici d’aquestes empreses i en perjudici, no sols de la humanitat sinó també d’un planeta que, invisible als ulls dels adinerats, està començant a prendre justícia.
Ésser humà i món som u. Les repercussions dels nostres actes condicionen la nostra vida, és per esta causa que l’ésser humà contemporani ha d’intentar reintegrar-se en l’harmonia activa de la naturalesa,  i açò hauria de ser un dels manaments de la "política", per suposat, allunyada dels valors que d’ella te el Sr. Solbes i l’actual sistema capitalista.