divendres, 29 de febrer del 2008

DISCURS D'EXALTACIÓ AL NOU LÍDER POLÍTIC




Bona nit, companys i companyes: Començaré el meu discurs amb unes paraules d’un pensador, d’un home autodidacta que amb la seua herència intel•lectual forjà el perenne pilar de la ideologia política. Ell va dir: “per molt que valguen les idees, no podran prosperar en el grau que deurien si els seus sostenidors i, principalment aquells que ocupen les primeres files, no són integres, seriosos i moralistes. No sols fan adeptes els partits amb les seues doctrines, sinó amb els bons exemples i la recta conducta dels seus homes i dones”. Sense integritat de caràcter individual no pot haver-hi ni força real, ni solidesa ni cohesió.


Aquí, al meu costat hi ha, per fi, el nostre líder esperat. Ell representa eixe caràcter individual, amb ell es manifesten els nostres ideals i els nostres objectius, eixa integritat, eixa cohesió, eixe servei a la ciutadania... La serietat i l'ètica de les nostres reivindicacions avalades amb esperit de justícia, i fetes arribar a tots els racons del nostre País Valencià..., així és com deuen penetrar en la ment de tots els valencians i valencianes, sols d'aquesta manera s'experimenta amb la reflexió la força de la raó, una raó que garantix el progrés, un progrés que plasma, amb l'acció política dels nostres afers diaris, la figura del nostre futur president de la Generalitat, ENYORANT I de València, síntesi de tots els nostres esforços. Ell està convençut, però nosaltres encara més! (Aplaudiments portats al tiple)


Hi va haver un temps on la lluita principal radicava en reclamar els drets del proletariat, dels treballadors, davant els abusos dels empresaris, d'aquella burgesia dominadora. Aquell conflicte restà superat en la mesura que partits polítics i sindicats s'esforçaren per resoldre llurs problemes i conteses. Però, avui nosaltres en tenim d'altres no menys importants! Potser d'aquells que més ens inquieten siguen els referit a l'urbanisme i territori. Sabem bé allò que el nostre programa electoral proposa respecte a aquest afer pel País Valencià: un model urbà sostenible, respectuós amb el patrimoni natural, preservador de medi i gestor de zones verdes, perquè, som conscients que hem de contribuir pel be del planeta! Així ho defensem i ho anem a portar a terme malgrat que ens coste més d'una contrarietat. S'ha acabat la mediocritat! Anem a per la moratòria urbanística al País Valencià! Nosaltres no som com eixos que fan palesa la seua resistència al canvi, doncs aquest canvi, aquesta capacitat de canvi a partir de la pragmàtica de les idees, genera una dinàmica, una activitat que intenta substituir allò que existix per allò pel que deixa d'existir i que no és altra cosa que l'obra social que millora la societat i el seu medi, és aquesta la ruta del progrés! (Aplaudiments emocionats).

Per això, també l'urbanisme deu sofrir un canvi en el fons i les formes. S'ha de fer sentir! La ciutadania se n'ha d'adonar i tots devem comprendre i acceptar el canvi en nom de la diversitat de recursos econòmics, entre ells, la nostra economia històrica: l'agricultura... O és que els humans ja no mengem fruita i verdura? (Més aplaudiments)

Hem de tenir la determinació a no desmaiar mai en el difícil sender del deure per defensar l'interés general amb la fortalesa del nostre esperit i el nostre ideal, la mateixa fortalesa i modèstia que una alzina, a la qual, cap vent, vinga d'on vinga i per molt fort que bufe, mai la farà trencar, doncs deixarà passar la desraó, la incongruència, les desqualificacions i els improperis sàviament, fins redreçar-se, finalment, amb el triomf de la veritat, doncs la veritat, companys, sols atén a l'argument raonable, i aquest argument es diu PAÍS VALENCIÀ!


Ser polític és una propietat, som la consciència de la societat que volem, de l'ideal de món que perseguim, per això, treballem per defensar l'interés social de tots el que conformem aquesta societat, una societat molt diferent a la que teníem fa pocs anys, una societat plural i multicultural, on els valors de la tolerància i el respecte entre cultures ens conviden a la didàctica de l'enteniment.

Al País Valencià, com tots sabeu, conviuen més de 100 nacionalitats, i nosaltres hem de fer ús de la nostra política d'integració que es basa en la interculturalitat des de la base de la nostra identitat com a poble. Aprovarem el requisit lingüístic en l'accés a la funció pública de l'administració en tot el País Valencià. Per a nosaltres, els polítics valencians, aquest fet representa un pas més cap a l'equanimitat de les dues llengües oficials, un pas més per dotar de dignitat a la nostra llengua, un pas més cap a l'exercici del respecte mutu entre tots aquells que conformem aquesta societat, un pas més per despertar el nostre sentiment d'identitat, un pas més, a la fi, per recordar-nos que les llengües, les cultures, són patrimoni de la humanitat i contribuïxen al manteniment i la protecció de la riquesa cultural del món a la qual, nosaltres, els polítics valencians, li aportem la nostra llavor; una humanitat on es confie plenament en la llibertat i fraternitat que les polítiques d'igualtat i serveis socials intenten fer arribar a tots aquells que ho necessiten, a tots aquells que, desheretats de la societat, no han gaudit de cap oportunitat: és aquesta la nostra visió, la nostra perspectiva global que ens compromet a fer l'impossible per intentar canviar aquest món tan injust.

Nosaltres, estem obligats a exercir eixa didàctica social que fa responsabilitzar a tots, a cadascú de nosaltres, dels nostres actes, del nostre comportament davant el món. Hem d'aconseguir que la societat prenga consciència de la situació actual, i nosaltres, els polítics, tenim el gran repte de saber-la guiar convenientment! (Gran emoció)


Però, sense dubte, l'educació, la cultura, és necessària si volem una democràcia plena, si volem saber què significa la plenitud humana o quina és la nostra responsabilitat quan referim els nostres problemes amb la perspectiva global. Per això, volem que tots, sense excepció, tinguen accés a l'educació, un model d'educació heretat dels valors de la República, els valors en la igualtat de sexe i la paritat, en la convivència aliena a la distinció de classes, en la companyonia i la responsabilitat del deure per aconseguir una convivència en pau i harmonia, i el respecte cap a tot allò que ens envolta... Eixa és l'educació que volem! Aquella que ens aporte la cultura necessària per avançar en el progrés humà! (Aplaudiments entre crits de: Enyorant I, president!)


Nosaltres, els polítics, devem anar cargolant l'anella que va conformant amb fermesa el progrés evolutiu de la llarga cadena ideològica que cura de la gestió de la vida pública, tanmateix, aquesta tasca, depén de l'honestedat i reputació individual de cadascú de nosaltres.

NECESSITEM COMPANYS DISCIPLINATS EN LA RECTITUD I NO AQUELLS QUE BUSQUEN LA SATISFACCIÓ PERSONAL DELS SEUS DESITJOS I INTERESSOS, necessitem companys que estimen més el deure que la reputació, que rendisquen culte a la veritat i que sapiguen governar les paraules, sols amb aquestos atributs forjarem, amb les noves eines del progrés, aquesta cadena que avança pel demà, SOLS AMB AQUESTOS ATRIBUTS PODREM PORTAR AMB EXIT EL NOM DE POLÍTICS!


Per tot açò, anem a treballar amb il.lusió i amb afany per intentar guanyar els pobles, per intentar guanyar la Generalitat encapçalada pel nostre líder ENYORANT I de València, SÍ, TREBALLAREM TOTS JUNTS PER UN MÓN MÉS JUST!ÀNIM A TOTS I A TREBALLAR AMB IL.LUSIÓ PEL ..., xè, quin any posem, Enyorant?