divendres, 29 de febrer del 2008

QUI ÉREM, QUI SOM, VALENCIANS?








Qui són aquells que fins mitjan segle XIX organitzaven aquella processó el dia 9 d’Octubre que eixia del monestir del Puig fins l’ermita de la Mare de Déu?

Qui són aquells que varen aixecar aquella ermita al mateix lloc on el cavaller Sant Jordi es va aparèixer a les forces catalanes per donar-los ajut ardit i valuós?

Qui són aquells que presidien la processó a cavall, el qual portava una reproducció de la Senyera (sense colors aliens) que el rei En Jaume va donar a la ciutat de València en conquerir-la?

Qui són aquells que escoltaven en el dia d’avui a l’església Major, després Seu o Catedral de València, el sermó històric el qual rememorava la gesta de la conquesta de la ciutat?

Qui són aquells que feien cremades, fogueres i il·luminacions engegant focs grecs i voladors, dits “piulets i tronadors”, en aquest dia?

Qui de vosaltres te emboçat el sentiment que fa esbrinar l’origen dels nostres arrels?

Qui sou aquells que feu de la llengua metxa que encén en foc i flama el menyspreu que ix de dintre vosaltres?

Qui eres tu que parles als teus fills en una llengua que al teu avi possiblement li costaria d’entendre?

Qui sou vosaltres que defenseu parlant en llengua aliena allò que digueu “valenciano”?

Quina classe de conviccions són eixes? Qui les alimenta amb el sermó anticatalanista?

Diguen el que diguen, els valencians som un poble feble i tristament inculte amb la nostra pròpia cultura, desposseït de sentiment d’identitat, i qui tinga dubtes que fique   la TVV (tele-vergonya valenciana).