dilluns, 14 de juny del 2010

ARMAMENT NUCLEAR O BARBÀRIE HUMANA


                  
El passat maig va concloure la 8ª Conferència de revisió del Tractat de no Proliferació Nuclear (TNP), com sempre, farcit de bones intencions (el mateix que a Copenhaguen respecte del clima): el “compromís” d’accelerar el camí cap el desmantellament complet de tot l’arsenal nuclear. 
Ara bé, tots sabem que la realitat és una altra.

L’amenaça de les armes de destrucció massiva no ve per part de “suposats” estats “enemics”, sinó de l’actitud d’aquells que s’autoproclamen garants de la llibertat, la pau i la democràcia al món.
L’invent de les “guerres preventives” i els crims de lesa humanitat són fruits d’una mateixa lacra: el terrorisme.




Amb el projecte “Manhatan”, els EUA començaren a desenvolupar la bomba atòmica. Aquest és l’únic país del món que l’ha llançada sobre la població (quin honor!): Hiroshima, de 15Kt., on moriren 140.000 éssers humans, i Nagasaki, de 22 Kt., 70.000 morts, era l’any 1945.

1949- L’URSS aconsegueix la seua bomba atòmica començant l’escalada nuclear.

1956- EUA subministra a Israel 100 Kg. d’urani enriquit perquè fabrique les seues bombes.

L’URSS ajuda l’Índia a fabricar la seua bomba nuclear... EUA ajuda Pakistàn... Corea del Nord, Iran, Síria, Líbia, són ajudats presumptament pel científic pakistanès Abdal Quadir.

En EUA, la Nuclear Posture Review (NPR), proposa la creació d’una nova generació d’armes nuclears (mini-bombes atòmiques) tot assegurant la permanència del seu arsenal nuclear fins a final del present segle.

França dotarà, entre 2010 i 2015, els seus submarins de nous míssils amb capacitat per a 6 caps nuclears.

Rússia ha aprovat continuar la modernització i desenvolupament d’armament nuclear amb el fi d’augmentar la seua capacitat de superar sistemes antimíssils d’altres estats.

El Regne Unit té també un programa per crear una nova generació d’armes nuclears amb les quals vol renovar les ogives que utilitzen els seus míssils Trident nord-americans.

Xina té en marxa un programa de modernització d’armament nuclear el qual preveu, pel 2015, la dotació d’una nova generació de míssils balístics.

Aquestes cinc potències oficials són responsables de les 2048 explosions o proves nuclears que ha patit el planeta arreu dels oceans o terra endins, amb devastadors efectes sobre el medi natural. Així mateix, aquestes potències disposen d’un arsenal compost per més de 23.000 caps nuclears amb un poder de 1.650.000 Kt. (es podrien repetir més de 130.000 Hiroshimes) muntats sobre míssils com el Minuteman III americà, que pot arribar a recórrer 13.000 Km.

Fa pocs dies, Obama, va dir que Iran havia incomplit les seues obligacions respecte del TNP, violant les resolucions del Consell de Seguretat sobre la suspensió d’enriquiment d’urani, per aquesta raó l’ONU va votar per majoria (dels cinc estats nuclearitzats militarment) a favor d’una sanció exemplar.
Va declarar també: “els varem oferir (a Iran) perspectives d’un millor futur si acomplia les seues obligacions internacionals”.

Índia no ha signat el TNP, tanmateix va subscriure un acord amb EUA per modernitzar les seues instal.lacions de producció nuclear a través d’ajuda tecnològica i combustible nuclear. El TNP impedeix que qualsevol estat membre puga ajudar o transferir tecnologia nuclear a països no inscrits en aquest tractat.
Es produeix, doncs, un gran incompliment per part d’EUA, que deixa en evidència el mateix tractat. ¿On és la sanció de l’OTAN? ¿Per què no diu res la comunitat internacional? Perquè el món resta en mans de qui promulga les lleis, els tractats i les resolucions: els mateixos que dirigeixen aquest sistema capitalista de lliure mercat, que té en la industria de l’armament un dels seus pilars econòmics (2.500 milions de dòlars diaris).
Un exemple que ens pot  “il·lustrar” més particularment, és el fet que el Banc de Santander finança empreses com Textron, que fabrica míssils amb càrregues de dispersió que fa servir EUA en contra del que diu la Convenció sobre Bombes de Dispersió. El banc d’Emilio Botin també manté relacions comercials i  accions  d’EADS per valor de 2.540.000 $, companyia que fabrica míssils amb càrregues nuclears.
El BBVA també té relacions comercials amb EADS. Ja sabem on van a parar els diners dels plans de pensions! Tot un exemple de moral i ètica.

L’administració Obama, que té previst en els propers mesos renovar la NPR, exigeix a Iran que abandone la seua intenció de fabricar armament nuclear i, efectivament, així ho hauria de fer, però, ¿per qué EUA no abandona també? Israel, Rússia, Xina, França, Regne Unit... ¿per què no renuncien?
Aquestes potències no sols no l’abandonen, sinó que modernitzen els seus arsenals!

Si avui el planeta té un enemic potencialment mortífer i destructor de la humanitat, aquest no és altre que aquestes grans potències de proliferació nuclear... ¿Qui engega l’atac preventiu contra ells?