dimecres, 16 d’octubre del 2024

SOM EN MANS DE...

 

                                                 


           

Ens enlluernen amb missatges de pau, democràcia i llibertat, el problema és que ho fan des de tribunes finançades per grups de poder econòmic on els valors d’aquests principis no poden escapar-se del camp conceptual capitalista, un camp o sistema on els criteris democràtics són totalment incompatibles amb la vida.

Creure que les guerres porten a la pau és símptoma d’una ment malalta, doncs cap guerra porta a la pau, sols a la victòria.

Creure en una democràcia on representants i càrrecs no són realment elegits pel poble sinó per aquests grans grups de poder econòmic a través d’estratègies d’enginyeria social portades a terme per mitjans de comunicació d’efectes cognitius on les paraules dels seus periodistes tenen un preu, creure que som a una democràcia en aquestes condicions, dic, és obscè, i més quan es demonitza i censura a periodistes honestos que interpreten la realitat del que passa, o siga, donar a conèixer totes aquestes pràctiques mafioses i les seues conseqüències socials, polítiques i mediambientals.

La democràcia està subjugada al capitalisme i la corrupció és inherent a ella.

L’estat d’emergència climàtica i mediambiental actual és conseqüència del principal fonament del capitalisme: «La naturalesa com objecte d’explotació i de negoci».

I en nom d’aquest axioma s’enceten guerres cruels on moren centenars de milers de joves sense saber realment per què donen la vida; sense saber que la raó de tantes tragèdies familiars està a milers de quilòmetres dels seus països; sense saber que aquelles revoltes socials que enderrocaren governs legítims foren dissenyades en nom de l’hegemonia mundial; sense saber que han sigut perversament enganyats per la propaganda canalla dels mitjans de comunicació.

Tanta sang vesada, tanta joventut arruïnada, tantes vides aniquilades, tantes famílies condemnades... No sols són psicòpates, també dimonis.

Ara mateix, vivim uns temps de degradació ètica i moral tan allunyats dels camins de l’humà que aquests semblen ja impossibles de trobar.

En aquestes condicions el món no pot acabar bé, de cap manera.