diumenge, 14 de març del 2021

LLIBERTAT!


                  

La llibertat no s’aprèn, no és cap virtut, tampoc no és un deure ni, sorprenentment, un dret dels pobles... senzillament va subjugada a la Vida, li és immanent.

 Però, aquesta “nova normalitat”, aquest imminent “nou ordre mundial”, vol legislar allò establert per la Vida trencant els vincles humans amb la totalitat i la seua reciprocitat.

 

La naturalesa, l’aigua, la cultura i ara la llibertat, estan sent legislades. Però la llei no és la justícia ni la justícia es pot legislar.

 

Som sobirans de nosaltres mateixos, milers de milions de mans unides constitueixen un poder incommensurable que cap exèrcit ni armament pot vèncer, perquè la força de la consciència, la força de l’amor per la Vida, la força de la dignitat humana, és un esperit invisible que mou muntanyes, que commuta el temps i l’espai, que ho pot tot.

 

La llibertat és a les nostres mans i aquesta és inexpugnable. L’astre ens il·lumina tots els dies per fer record del nostre ésser: Som llum! Som naturalesa! Som món! Som llibertat!

És l’instant de lucidesa que ens abstrau d’aquest món de foscor i manipulació que no volem, aleshores ens adonem... sols en aquell instant.

 

Caldrà, doncs, fer l’instant etern per mantenir-nos elevats baix la llum d’un cel immens de llibertat que ens empeny dintre nostre actituds de respecte i compromís davant la Vida, ara mateix! És ara mateix que ens reclama subversió i lluita global contra aquest “sistema” tecnològic-capitalista inhumà i pervers.

 

Si ja haveu comprés la llibertat, si ja haveu dialogat, si ja us sentiu lliures, és que haveu retornat a l’origen: Som u, som llibertat!

 

Deixem volar la papallona, l’amor i la llibertat.